NASA 2021
Pe 18 februarie 2021, NASA a lansat cea mai ambitioasa misiune robotizata pana in prezent pe planeta Marte. Numeroase echipamente folosite in aceasta misiune, inclusiv parasuta utilizata la aterizare pe Roverul Perseverence au fost realizate de catre Heathcoat Fabrics si tesute pe utilaje Picanol. Materialul DecelAir™, patentat de catre catre firma britanica Heathcoat Fabrics, a fost selectat de catre NASA datorita calitatilor sale speficice, fiind tesut integral pe o masina de tesut Picanol. Materialul rezultat ofera o rezistenta la rupere cu 30% mai mare fata de cel al competitorilor, la o greutate mai redusa si cu o rezistenta la caldura si imbatranire cu 80% mai mare fata de concurenta. Echipamentele rezultate au fost testate cu succes la inalta altitudine si la viteze supersonice pentru a simula aterizarea pe Marte.
Misiunea Marte 2020 a fost lansata in luna iulie din 2020 si are scopul de a investiga structura geologica si istoria planetei, inclusiv habitatul acesteia si existenta vietii pe aceasta planeta in trecut.
ITMA 2019
Cea de-a 18-a ediție a ITMA, cea mai consacrată expoziție de tehnologie textilă și de îmbracăminte din lume, care se desfașoară la fiecare patru ani din anul 1951, a fost încheiată cu succes la Barcelona, Spania, beneficiind de un număr mare de vizitatori de calitate. La această ediție au fost prezentate utilaje și tehnologii noi, produse inovatoare, inclusiv cele care folosesc internetul, de către 1717 expozanți din 45 de țări. Tema ITMA 2019 a fost „Inovarea lumii textilelor”.
CEMATEX, Comitetul European al Producătorilor de Mașini Textile și proprietar al ITMA și ITMA ASIA, a raportat că sprijinul industriei din partea vizitatorilor și a expozanților a fost extraordinar, ceea ce a dus la un numar record de expozanți de la înființare și pană astazi. Dl Fritz P. Mayer, președintele CEMATEX, a declarat: „Transformarea digitală a lanțului valoric de fabricație a textilelor și confecțiilor și a preocupărilor de sustenabilitate ale industriei a stârnit interesele vizitatorilor la expoziția ITMA 2019. Am avut o prezență puternică, în ciuda tensiunilor comerciale și a sentimentelor de afaceri sărace. Mulți dintre expozanții noștri au fost plăcut surprinși de numarul mare de cumparători serioși care au participat la expoziție."
ITMA 2019 a atras vizita a peste 105.000 de persoane din 137 de țări. Primele 5 țări de unde au venit vizitatorii au fost: Spania (11%), Italia (10%), India (8%), Turcia și Germania (7%). Au fost urmate de Franța, Statele Unite, Portugalia, Brazilia, Pakistan, China si Regatul Unit. Au fost lansate multe tehnologii noi, de la țesut și tricotare 3D până la procese pentru nețesute de înaltă tehnologie, substanțe chimice durabile și tehnologii de confecționare a îmbrăcămintei de ultimă generație și o gamă largă de soluții de automatizare bazate pe software. Există un salt mare în tehnologie. Au fost prezentate multe noutăți interesante, precum digitalizarea și automatizarea industriei, dar și produse mai ecologice.
ITMA 2015
In intervalul 12-19 noiembrie 2015 firma noastra a participat, pentru a cincea editie consecutiva, la ITMA 2015, organizata la Milano. Au fost prezenti 1691 de expozanti din 46 de tari ce si-au expus cele mai recente utilaje si solutii tehnice pe o suprafata totala de peste 108.000 metri patrati, in cele 11 pavilioane de la Fiera Milano Rho.
Evenimentul a marcat o importanta revenire a producatorilor italieni de masini textile. Aproximativ 30% din spatiul total al expozitiei a fost alocat celor 453 de firme italiene, cu 50% mai mult fata de ultima editie ITMA din Barcelona. Cu aceasta ocazie, compania PICANOL, reprezentata de firma noastra in Romania, a aniversat 40 de ani de la lansarea primei masini de tesut cu graifer, ce a avut loc in 1975 tot la Milano. De atunci nu mai putin de 90.000 de masini cu graifer au fost vandute la nivel mondial, iar in prezent sunt folosite 175.000 de masini de tesut Picanol in 2600 de fabrici din intreaga lume.
Un alt moment aniversar a fost implinirea a 55 de ani de existenta a companiei FADIS, unul dintre cei mai mari producatori de masini de bobinat. O afacere de familie, cu masini concepute si produse in Italia inca de la infiintare, FADIS a raspuns prin noile prezentari celor mai exigente cereri de inovatie, tehnologie si calitate.
23.11.2015
ITMA 2011
COVIMPEX SRL a participat in perioada 22-29 septembrie 2011 la expozitia ITMA, cel mai important eveniment pentru producatorii de utilaje textile, ce s-a desfasurat in Barcelona, Spania. Editia cu numarul 16 s-a desfasurat pe o suprafata de 200.000 de metri patrati, a adunat 1355 de expozanti din 45 de tari si peste 100.000 de vizitatori.
La acest eveniment au participat si firmele producatoare de utilaje textile pe care le reprezentam in Romania precum:
- PICANOL (Belgia) – masini de tesut
- BONAS Textile Machinery NV (Belgia) - masini de tesut Jacquard electronice
- FADIS (Italia) – masini de bobinat
- MAGEBA (Germania) – urzitoare, masini de tesut si finisat
- MATTHYS Group (Belgia) – urzitoare si masini de bobinat
- AUTEFA Solutions (Germania) – pliatoare, masini de intertesere si carde
- KNOTEX (Germania) – masini de innodat, nevedit
- C&B TESSILE (Italia) – aparate de laborator
- UNITECH (Italia) – masini pentru finisaj textil
- ANDRITZ Kusters (Germania) – calandrii si uscatoare
01.10.2011
Epurarea apelor uzate in contextul dezvoltarii durabile
Firma COVIMPEX Srl, unic reprezentant in Romania al companiei SIMEM (Italia), a organizat in data de 31 martie 2008 un simpozion cu tema "Epurarea apelor uzate in contextul dezvoltarii durabile" in sala de sedinte a Directiei Finantelor Publice Satu Mare.
Seminarul a fost organizat in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, Sistemul de Gospodarire a Apelor, Garda de Mediu si Comisariatul Judetean Satu Mare. Subiectul principal al simpozionului a fost reprezentat de protectia apei si tratarea apelor reziduale.
In cadrul acestui seminar, firma COVIMPEX Srl a prezentat ultimele tehnologii biologice folosite pentru tratarea si epurarea apelor reziduale, oferind solutii tehnice pentru agentii economici, comunitatile orasenesti si rurale.
Principalele avantaje oferite de tehnologia biologica comparativ cu metodele de epurare clasice, fizico-chimice sunt:
- Folosirea celor mai noi tehnologii din domeniu
- Inalta eficienta
- Costuri minime de intretinere si personal
- Minimizarea deseurilor solide, care la deversare devin netoxice
- Posibilitatea de a valorifica namolul tratat
- Durata de viata indelungata si capacitate de lucru de 24 h/zi.
01.04.2008
ITMA 2007
Firma COVIMPEX Srl a participat, in perioada 13-20 septembrie 2007, la expozitia ITMA, cel mai important eveniment pentru producatorii de utilaje textile, ce a avut loc in Munchen, Germania.
La acest eveniment au participat si firmele producatoare de utilaje textile pe care le reprezentam in Romania:
- FADIS (Italia) – masini de bobinat, pavilion A4, stand 331.
- PICANOL (Belgia) – masini de tesut, pavilion B4, stand 304
- OBEM (Italia) – aparate de vopsit, pavilion B1, stand 405/500
- C&B TESSILE (Italia) – aparate de laborator, pavilion A4, stand 250
- J&S HUMIDYFIERS (Anglia) – sisteme de umidificare a aerului , pavilion A6, stand147
- MAGEBA (Germania) – urzitoare, masini de tesut si finisat, pavilion B5, stand 426
- KNOTEX (Germania) – masini de innodat, nevedit, pavilion B4, stand 241
- HANSA MIXER (Germania) – generatoare de spuma industriala, pavilion C3, stand 517
- UNITECH (Italia) – masini pentru finisaj textil, pavilion A6, stand 200
- CALDERARA BOSSI (Italia) – aparate de laborator, pavilion A4, stand 250
- PUGI Group (Italia) – masini de cusut, pavilion C1, stand 237
- NEUMAG SAURER (Austria) – masini pentru netesute, pavilion A5, stand 325
- MATTHYS MACHINES (Belgia) – masini de taiat pentru covoare, pavilion B5, stand 269/370
- DECOUP + (Franta) – masini de taiat cu ultrasunete, pavilionul B3, stand 165
- CALEMARD (Franta) – masini de taiat la cald, pavilionul B3, stand 165
01.09.2007
BITME 2007
Firma COVIMPEX Srl a prezentat la expozitia internationala de masini textile, BITME 2007, desfasurata in perioada 14-17 martie la centrul expozitional ROMEXPO, ultimele dezvoltari si solutii rezultate pentru productie ale firmelor pe care le reprezinta. Cele mai importante criterii dintre toate sunt: productivitatea inalta prin automatizare, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea calitatii textilelor ca si economia de energie si apa.
Aflata la a patra participare consecutiva la expozitia BITME, firma COVIMPEX a prezentat la aceasta editie urmatoarele noutati:
- masina de tesut MAGEBA tip MN1/300-HW reprezinta o masina ideala pentru realizarea economica a chingilor pentru ridicarea incarcaturilor grele. Masina are latimea in spata de 300 mm, un numar de max. 10 ite si lucreaza cu o viteza de 250 upm.
- masini de tesut cu graifer GTXplus si GamMax si jet de aer OMNIplus 800 si TERRYplus 800 de inalta tehnologie. Masinile de tesut ale firmei PICANOL sunt o sinteza a cunostintelor tehnologice si experientei construite de mai mult de jumatate de secol. Astazi, mai mult de 2.600 de tesatorii din intreaga lume lucreaza cu masini PICANOL, totalizand un numar de 110.000 masini de tesut. Numarul masinilor de tesut instalate in Romania in ultima perioada este in continua crestere.
- generatoare de spuma, de la masini de laborator tip TOP MIX la masini mari industriale: ECO MIX, COMPACT MIX, VARIO MIX sau MULTI MIX, cu capacitatea de productie de la 5kg/ora la peste 7.000 kg/ora. Generatoarele de spuma realizate de firma HANSA MIXER permit obtinerea unor produse de inalta calitate prin dozarea precisa a produsilor chimici datorita automatizarii masinilor, odata cu reducerea costurilor, economia de materiale si energie, reducerea nevoii de personal.
- masini pentru vopsirea atat in sistem orizolntal cat si vertical pentru fibra, banda, pala, fire, aparate de vopsit in scul tip cabinet sau prin pulverizare realizate de firma OBEM
- masini pentru finisaj uscat si umed, masini pentru finisaje speciale realizate de firmele UNITECH si PENTEK .
- accesorii GTP pentru masini de tesut: spete, cocleti, lamele, rame de ite, duze de pulverizare, realizate din materii prime cu durata de viata indelungata, care permit reducerea consumurilor de piese de schimb si accesorii, odata cu cresterea calitatii tesaturilor obtinute. Duzele de plverizare duc la reducerea consumurilor de aer cu pana la 15% si la cresterea randamentelor masinilor de tesut cu jet de aer.
18.03.2007